zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Положителното действие на антидепресантите е преувеличено



Положителното действие на антидепресантите е преувеличено

24 януари 2008, здраве.bg

Положителните ефекти от антидепресантите са преувеличени в медицинската литература и клиниките, смятат американски учени от университета на щата Орегон.

Според експертите от Управлението за санитарния надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти на САЩ само 51% от изследванията на подобни препарати имат положителни резултати, а на пазара се предлагат още и твърде много антидепресанти, чиито качество и надеждност не са проверени докрай.

Изследователи от университета в щата Мериленд изказват мнение, че фармацевтичните компании избягват публикуването на отрицателните резултати, отнасящи се до средствата срещу депресия и психо-неврологични разстройства и по този начин преувеличават ползата от прилагането на различните антидепресанти средно с от 11% до цели 69%. Тези препарати могат да навредят на хората със сериозни психични нарушения, забавяйки процеса на правилното лечение, съобщава още АМИ-ТАСС.

Ефективното лечение на депресията се състои не само в прилагането на лекарствената терапия, но и в индивидуалната профилактика на разстройствата с помощта на специалист.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.