zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексът - терапия за всеки ден!?



Сексът - терапия за всеки ден!?

здраве.bg

... на хормоните при жената, страдаща от менструални болки, и кой ще победи, не може да се предскаже. Все пак ролята на секса не трябва да се пренебрегва, но при наличието на продължителни и мъчителни болки потърсете лекарска помощ, защото те могат да са симптом за сериозно гинекологично заболяване.

Рецептите за лечение на махмурлука са безброй. Махмурлукът е не само главоболие, жажда и неприятни усещания в стомаха. Той е депресивно и потискащо психиката състояние. Освен моралната страна на нещата (срам за “вчера” и съжаление за разваленото “днес”) душевното разстройство има и друга страна – временен дисбаланс на хормоните, участващи във формирането на позитивни емоции. Сексът може да помогне за възстановяване недостига на ендорфин и окситоцин. Окситоцинът не само стимулира мускулните съкращения, но и предизвиква положителните емоции, укрепва социалните способности и намалява нивото на агресия.

Известно е, че по-лесно може да се предпазим от болестта, отколкото да я излекуваме. Активният редовен секс укрепва сърцето, “изгаря” калории и тренира мускулите. Освен това, благодарение на подобряването на местното кръвоснабдяване, сексът “работи” като ефективна профилактика на гинекологичните и урологичните заболявания и при двата пола.

В никакъв случай не трябва да се смята, че чувствата нямат значение в секса. От “спортният” секс няма никаква полза- пне не такава, каквато разглеждаме в случая. И причината не е в морала (този въпрос всеки решава сам за себе си) , а в това, че сексът “работи” чрез емоциите.

Няколко “правила за безопасност”:
• Не забравяйте за заболяванията, предаващи се по полов път, и не пренебрегвайте елементарните правила за защита от инфекции.
• Сексът е силно натоварване на организма и като всяко друго физическо усилие може да навреди на болните и отпаднали хора. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които са с исхемична болест на сърцето, хипертония и други сърдечно-съдови заболявания.
• При наличието на сериозен здравословен проблем сексът...

 
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.