zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Алергии в резултат на студа



Алергии в резултат на студа

здраве.bg

... кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. След това за около половин минута с помощна на безименния пръст и кутрето се разтрива зоната под очите от носа до ушите. Накрая с четири пръста (и на двете ръце, без палците) се разтрива челото с бързи кръгови движения отдясно наляво.

10-15 минути преди излизането на улицата, можете да поставяте в носа капки против алергия. Противопоказни при псевдоалергичен ринит са нафтазина и галазолина, които след 3-4 дни облекчение засилват симптомите.

Конюнктивит

Очите се зачервяват, сълзят и болят, особено когато са насочени към небето или снега в слънчев ден, а в топло помещение бързо изсъхват и неприятните усещания изчезват. Такива са типичните прояви на псевдоалергичния конюнктивит.

Не търкайте очите си с ръце, използвайте кърпички за еднократна употреба. Ако инфектирате очите си, ще се наложи да се лекувате и от бактериален конюнктивит. Преди разходка поставяйте в очите си капки срещу алергия. Откажете се от лещите през зимата – те задълбочават неприятните усещания и могат дори да се отмият от потока сълзи. Използването на грим също не е препоръчително. Носете очила с тъмни стъкла.

Мигрена

Ако през зимата се разхождате без шапка, още през първите 5 минути челото и слепоочията бързо измръзват. При влизане в топло помещение неприятните усещания изчезват, но отново напомнят за себе си например след изпиването на чаша разхладителна напитка или изяждането на един сладолед. Англичаните дори наричат това състояние ice-cream headache – главоболие от сладолед (или студова мигрена).

Ако мигрената ви настигне на улицата, завийте се добре с шала и влезте някъде на топло. Изпийте чаша чай или кафе. Задължително носете шапка, а соковете и газираните напитки пийте на малки глътки.

Радикулит

След разходка по заснежените улици кръстът може да започне внезапно да ви боли.
Полежете 10-15 минути в леко топла вана (36-37 градуса), изпийте чаша чай с мед, вземете таблетка аспирин и 2-3 таблетки...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.