zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да преборим стреса



Да преборим стреса

7 правила как да разчитаме симптомите и да се справяме със ситуациите.

здраве.bg

На стреса организмът реагира с отделянето на значителни количества адреналин и кортизол. Кръвоносната система и нервите буквално преминават на авариен режим и за броени дни износват организма. Опасността от появата на хроничен стрес е много по-голяма, отколкото си мислят повечето хора. В такива ситуации и наспиването не може да помогне.

Затова трябва да се вземат своевременни мерки още при първите симптоми. А те са много: главоболие, високо кръвно налягане, сърцебиене, нередовен стомах, бързо намаляване и увеличаване на теглото, студени ръце и крака, раздразнителност, разсеяност, депресия или тревога, безпричинен страх, чувство на непотребност, нощни кошмари, проблеми със съня, намалена продуктивност, агресивно общуване, твърде бърза реч, злоупотреба с наркотици, алкохол, секс или хазартни игри.

1. Определете причината за раздразнението си. Ще свържи ли животът ви, ако проблемът се разреши по най-лошия начин? Тези тревоги ще ви безпокоят ли отново след няколко години? По-добре се освободете от проблема и се радвайте на живота такъв, какъвто е!

2. Направете си хормонални изследвания на хипофизата и надбъбречните жлези. По този начин ще установите дали здравословните ви проблеми не са чисто физиологични.

3. Не злоупотребявайте с употребата на месо - то съдържа хормони на стреса, които на биоинформационно ниво въздействат на организма.

4. Физическата активност е едно бързо разрешаване на проблема. Упражненията разтоварват психиката и ни дават възможност поне известно време да не мислим за натоварващите ни задължения.

5. Отпочивайте напълно (медитирайте) поне по 15 минути дневно. Отпуснете се колкото се може по-дълбоко и се огледайте в себе си. Така може би ще пренаредите приоритетите си и ще се окаже, че онова, което ви се е...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.