zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Целувката – тест за съвместимост!?Целувката – тест за съвместимост!?

здраве.bg

В това сигурно с състои тайната свръх задача на целувката. Двама души могат да изпитват интерес един към друг и дори силна симпатия. Те се чувстват добре, когато са заедно. Но първите целувки ще покажат дали между тях има и страст или са просто приятели.

Понякога първото докосване до устните предизвиква парадоксална реакция – студенина, дори неприязън. Именно тази реакция е характерна за мъжете и жените, които не са физически съвместими.

Няма нищо учудващо, че жените отделят толкова много внимание на първата целувка. Освен еротичния и психологическия аспект за тях в целувката се крие друг важен аспект – биологичният. Целувайки се, жената прави свой собствен анализ.

В една от публикациите, посветени на тази тема, много остроумно се казва, че в момента на целувката, жената с помощта на “своя компютър” измерва температурата и пулса на мъжа, взима проба от неговата слюнка за определяне на киселинността и изучава внимателно неговата хормонална система. Данни за всичко това тя получава само от слюнката и миризмата на мъжа.

И накрая, някакво “хитро устройство” й дава важния отговор: подходящ ли е този мъж за продължител на рода или по-добре тя да се прибира в къщи.
Затова първите целувки са най-важният компонент от развитието на отношенията. Те може би са по-важни, дори отколкото първия секс. Целувайки се, вие разказвате за себе си и за вашето настроение в този момент.

Целувката безспорно носи в себе си разнообразни сигнали. Концентрацията на феромоните в излизащата от вас миризма може да съобщи много за състоянието на вашата сексуалност в този деликатен момент.
Ако вашите устни са плътно затворени, то това е свидетелство, че не желаете да продължавате играта. Но ако те си “играят” с устните на партньора, това вече е знак за покана. И партньорът започва да действа по-смело. Ако неговият език се движи убедително направо, това означава, че той изпитва явно желание, а мекият и изплъзващ се език свидетелство за предпочитания към бавната любовна игра.

По време...

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.