zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За да се избавим от лошия дъх в устата...



За да се избавим от лошия дъх в устата...

Според една статистика, 1/3 от населението по земята страда от лош дъх в устата.

5 начина, достъпни за всеки.

здраве.bg

Сериозният проблем за отстраняването на неприятната миризма в устата (галитоза), от който страдат доста хора, за съжаление не може да сe разреши с помощта на дъвката.
От една страна този проблем може да бъде резултат от лоша хигиена. Ако устната кухина не се измива добре и устата не се изплаква редовно след всяко приемане на храна, бактериите, които остават в нея предизвикват появата на кариес. А той води до по-тежки последствия: страдат корените на зъбите, след това венците и другите участъци на лигавицата.

Втората причина за неприятната миризма в устата може да бъде заболяване на стомашно-чревния тракт или коремната кухина. Затова, за да се определи начинът на лечението, трябва да се направи пълно диагностициране: кръвен анализ, изследване на хормоналния статус, коремната кухина и бъбреците, преглед при стоматолог, гастроентеролог (и гинеколог - за жените), за да се провери вероятността за инфекции и вируси.

Галитозата може да бъде и наследствена, ако заболяването е предизвикано от вроден порок на жлъчката или ако някой от родителите страда от захарен диабет или е с нарушен хормонален статус.

Дъвките и ароматизираните бонбони премахват само временно неприятната миризма от устата, но причините за заболяването остават. При 95% от случаите то е свързано с други проблеми и често трябва да се лекува целият организъм.

За да се избегне неприятната миризма в устата, специалистите съветват:

1. По време на миенето на зъбите да се обръща внимание и на вътрешната повърхност на бузите и на езика. Често върху езика и венците се натрупват бактерии и налепи.

2. Елексирите и лосионите за уста не са изход от ситуацията. Те не отстраняват причината за миризмата. Вместо честото освежаване с препарат за уста по-добре е зъбите да се измиват добре. В противен случай се получава ефектът от напръскването с дезодорант без да е взет душ.

3. Избирайте средства, които не съдържат алкохол, защото той изсушава и всъщност засилва неприятната миризма.

4....

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    заболявания    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.