zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проблеми в съсредоточаването са характерни за ранния етап на болестта на АлцхаймерЮПИ

Сейнт Луис, 20 ноември 2005. Учени от университета Вашингтон в Сейнт Луис установиха, че хората в ранен етап на заболяването на Алцхаймер имат проблем да се съсредоточат едновременно върху няколко източника на информация. Изследователите твърдят, че откритието е нов аргумент в полза на теориите, че този тип разстройства играят важна роля в началото на заболяването.

"Нашите резултати представят доказателство, че нарушеното съсредоточаване причинява промяна в ранните етапи на деменцията, свързана с Алцхаймер” – казва съавторът на проучването професорът по психология Дейвид Балота.

Проблеми в промяна на вниманието като едновременно каране на кола и разговаряне с пътник могат да бъдат сигурен признак, че пациентът проявява ранни симптоми на деменцията, свързана с Алцхаймер.

Добре е известено, че уменията на паметта се влошават с развитието на болестта Алцхаймер, но скорошното проучване на Балота и авторът на изследването доц. Джанет Дучек предполага, че нарушеното съсредоточаване може да е в основата на много когнитивни проблеми, свързани с Алцхаймер.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    заболявания    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.