zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Здравето и зодиака



Здравето и зодиака

Зависи ли и здравето ни от това под кой зодиакален знак сме родени?.

здраве.bg

От дълго време се смята, че зодиакалният знак на първо място определя съдбата на човека. Според Хелмут Ниборг обаче взаимната връзка между съдбата и съзвездията не е толкова силна. Много по-голямо влияние зодиакът оказва върху здравето на човека, твърди той и смята, че научните доказателства за това са достатъчно.

Връзката между зодиакалния знак и здравето според Ниборг се обяснява просто: за всеки сезон са характерни особени заболявания, а именно първите месеци след раждането оставят най-голям отпечатък върху здравето на човека.

Ето какво смята Ниборг:

Родените през декември имат повече шансове да доживеят до дълбока старост – започвайки от 50-годишна възраст те могат да разчитат, че ще живеят с 4-8 месеца повече, отколкото родените през пролетта и лятото.
Но пък те са застрашени от по-голям риск от шизофрения. Лекарите обясняват това с недостига на слънчева светлина по време на бременността – колкото по-малко ултравиолетови лъчи получава бъдещата майка, толкова по-малко витамин D се произвежда в организма, а той отговаря за формирането на мозъка на плода.

“Февруарските” и “мартенските” именници страдат преди всичко от алергии към прашеца. Лекарите изследват и друг феномен - децата, родени през тези месеци, са по-малко възприемчиви към учебния материал и сред от тях страдащите от аутизъм са повече от средното по статистика.

“Майските” деца с напредване на възрастта получават психични разстройства и по-често страдат от депресии и алкохолизъм. Случаите на суицид сред родените през април и май са със 17% повече отколкото при родените през есента и зимата.

Колкото по-близо е рождената дата до лятото, толкова по-забележимо нараства предразположеността към сърдечно-съдови заболявания. На преклонна възраст към този проблем се прибавя и склонността към заболяване на дихателните органи.

“Летните” хора имат по-малка вероятност да доживеят до дълбоки старини – с 23% по-ниска отколкото при техните “зимни” връстници. Това...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.