zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Физическата активност е особено полезна за жените в менопауза



Физическата активност е особено полезна за жените в менопауза

здраве.bg

Това показват резултатите от наблюдения на австралийски учени от Университета на Куинсленд в Бризбейн, според които редовните физически упражнения не само помагат да се стабилизира теглото, но и подобряват психическото състояние.

При изследването на физическата активност на жените на средна вързарс специалистите са оценявали изразеността на симптомите на менопаузата по честотата на вълните, нощното изпотяване, евентуалната наличност на депресия, признаците на хронична умора, болките в ставите и главоболието. Най-тежкото състояние е било оценявано с 21 бала.

Резултатите показват, че при жените, които водят застоял начин на живот, средната оценка е 6,9, а при тези, които редовно се раздвижват – 6,1.

Едно от обясненията на учените е, че физическата активност влияе опосредствено за облекчаване симптомите на менопаузата, тъй като намалява риска от увеличаване на теглото, съобщава ВВС.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    заболявания    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.