zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Физическата активност е особено полезна за жените в менопаузаФизическата активност е особено полезна за жените в менопауза

здраве.bg

Това показват резултатите от наблюдения на австралийски учени от Университета на Куинсленд в Бризбейн, според които редовните физически упражнения не само помагат да се стабилизира теглото, но и подобряват психическото състояние.

При изследването на физическата активност на жените на средна вързарс специалистите са оценявали изразеността на симптомите на менопаузата по честотата на вълните, нощното изпотяване, евентуалната наличност на депресия, признаците на хронична умора, болките в ставите и главоболието. Най-тежкото състояние е било оценявано с 21 бала.

Резултатите показват, че при жените, които водят застоял начин на живот, средната оценка е 6,9, а при тези, които редовно се раздвижват – 6,1.

Едно от обясненията на учените е, че физическата активност влияе опосредствено за облекчаване симптомите на менопаузата, тъй като намалява риска от увеличаване на теглото, съобщава ВВС.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    заболявания    
 

more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.