zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Есента: сезонът на трайната любов



Есента: сезонът на трайната любов

Любовта, започнала през есента, често продължава за цял живот, твърдят психолози.

Тя.bg
четете още в списание Тя


... период сме разположени и за дълготрайно обвързване”. Тъй като фокусът ни се връща върху познатите ни групи – съседи, колеги, приятели - има по-голяма вероятност обвързването да стане факт.

“Близостта се възобновява през есента. Когато рутината се възстанови, ние сме склонни да се влюбим в хора, които са около нас, които виждаме редовно.”, твърди Фишер. А връзките, които се създават, по-често са трайни. Орбух обяснява това така: “Колкото по-често виждаме някого, толкова по-близък го чувстваме и сме все по-силно привлечени от него – а това предполага влюбване в по-голяма степен.” Така че секси-непознатият във влака или на плажа може да бъде вълнуващ, но реалните хора, които живеят и работят близо до нас, са перспективата за истинска любов.

Облечени като за обвързване

Всеки, който разбира от мода знае, че есенната мода е сериозната мода. “С дрехите на есента все още се виждат формите – не сме обвити както през зимата, но и не показваме всичко, както през лятото. Есенното облекло казва “аз съм сериозен човек”, твърди Деби Мендъл, консултант от Лонг Айлънд, Ню Йорк.

“Начинът, по който се обличаме през есента показва какви сме – класата ни, възпитанието ни, отношението ни”, добавя д-р Фишър. “Мъжете носят костюми – а дрехите, които отразяват постиженията и съзнанието са привлекателни, защото те изпращат сигнал, че сте сериозен, способен да станете и да отидете на работа и да се справите.”

Есенното облекло на жените също предразполага мъжете да възприемат потенциалната партньорка сериозно. Когато мъжът търси дълготрайна връзка, той не се интересува от къси поли и дълбоки деколтета, защото те не му вдъхват доверие, че тази, която ги облича, е способна на сериозно обвързване.

Празници на любовта

Есента възвестява началото на много празници, а никой не иска да бъде сам на Коледа, нали? “Това е празник, който всички честваме – празник на семейството, на красивата, дълбока любов. И определено не е време за кратки афери, а за създаване на истинска...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.