zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Флавоноидите укрепват сърцето



Флавоноидите укрепват сърцето

Голямо количество флавоноиди съдържат ябълките, крушите и червеното вино.

здраве.bg

Статистиката е категорична, че сърдечно-съдовите заболявания са една от главните причини за смъртността.

Според специалистите от Американската кардиологична асоциация (American Heart Association) влиянието на различните биологически активни вещества върху състоянието на сърцето и съдовете може значително да намали опасността: “Увеличаването на флавоноидите, постъпващи в организма с храната, предизвиква съществено намаляване на смъртните случаи, предизвикани от сърдечна патология. Това се обяснява с механизма на действие на флавоноидите в организма. Тези вещества притежават силни антиоксидантни свойства и възпрепятстват преждевременното стареене и гибелта на клетките. Освен това те намаляват нивото на някои видове холестерол в кръвта”.

Специалистите, цитирани от в. USA Today напомнят също, че най-ценните “доставчици” на флавоноиди в организма са ябълките, крушите и повечето видове червено вино.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.