zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Спанакът и яйцата намаляват риска за зрението



Спанакът и яйцата намаляват риска за зрението

Двете вещества от групата на каротеноидите се съдържат и в доста плодове и зеленчуци с жълт цвят.

11 септември 2007, dieti.info

Съдържащите се в яйцата, спанакът и други зеленчуци със зелени листа вещества лутеин и зеаксантин помагат да се намали риска от влошаване на зрението, свързано с напредване на възрастта, най-вече след 65 години.

цялата статия

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    хранене и диети    изследвания    превенция    55+    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.