zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Витаминните формули за красота са абсолютно безполезни



Витаминните формули за красота са абсолютно безполезни

31 август 2007, здраве.bg

Това показва британско изследване, според което всякакви комбинации от витамини, минерали и киселини от типа на Омега-3 са напълно безполезни и твърдения, че те “правят косите блестящи, кожато гладка, а зъбите – бели” са 100% безпочвени.

“Само за първата половина на 2007 г. жените са похарчили над 72 милиона долара за такива продукти. Това е два пъти повече, отколкото преди пет години. Модата да се приемат такива препарати идва от супермоделите и звездите на шоубизнеса”, твърдят специалисти от британската изследователска компания “Минтел” (Mintel), цитирани от ВВС, и допълват “Няма каквито и да било научни доказателства, че такъв тип продукти, както и всякакви формули на растителна основа, могат да повлияят на красотата. Просто хората искат бързи резултати и в името на тях са готови да харчат пари – психиката им е доволна, че го правят за себе си”.

Според дерматологът от Университета на Единбург д-р Ричард Уелър “човек търси начин да забави стареенето, но често го прави с неподходящи средства. Стократно по-добър резултат ще дадат мерки като умереното излагане на слънце и отказът от цигарите”.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.