zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

И двата пола не знаят какво другият харесва най-много в тях



И двата пола не знаят какво другият харесва най-много в тях

И мъжете и жените с готовност се любуват на красотата, но не тя е определяща при избора на постоянен партньор.

здраве.bg

Мъжете погрешно смятат, че жените най-много харесват в своя партньор – реален или потенциален без значение – мускулестото тяло, раменете и ръцете, след това – половите органи и високия ръст и най-накрая – задните части и очите.

Жените не са съгласни с такава представа, показва допитване. По техните собствени думи те са привлечени най-много от задните части на мъжа, после от стройната и висока фигура, очите и едва накрая – от силно очертаните мускули и надареността на мъжкото достойнство.

Не съответства на истината и широко разпространеното мнение, че в душата на женския пол запазено място имат мъжката груба сила и дори известната жестокост. Всъщност жените не харесват такива мъже, а предпочитат умните, спокойните, ласкави, мъжествени, но нежни представители на силния пол, твърдят британски изследователи, цитирани от ВВС.

Но и жените бъркат по отношение на това какво в тях привлича най-много мъжете. Според техните представи, за да се харесва на потенцилния партньор, жената трябва да е не повече от 50-53 кг, с ръст около 170 см, да има източена фигура, голям бюст, малки задни части, чувствени устни, сини очи и светла коса, да носи черно бельо, къса пола, подчертан грим и обувки с високи токчета.

Анкетата сред мъжете обаче показва съвсем друго – те наистина са готови да се полюбуват на подобна красавица, но не я предпочитат за своя постоянна партньорка. За да са склонни да приемат една жена за такава, по техните думи тя трябва да е около 60 кг при ръст около 165 см, бюстът трябва да е средно голям, дори малък, фигурата – стройна, но не ъгловата, да има закръглени задни части, да е облечена стилно, но без прекалена претенциозност, а черното секси бельо и гримът съвсем не са задължителни.

Двата пола се обединяват най-вече в едно изискване към своя партньор – да умее да съпреживява, да е откровен и да има чувство за хумор. И ако тези качества са налице, останалите външни белези съвсем не са толкова определящи.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.