zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Понякога пластичната операция е противопоказна



Понякога пластичната операция е противопоказна

13 август 2007, здраве.bg

... операция е стрес за организма. Ако човек има хронични заболявания, в постоперационния период съществува повишен риск от тяхното изостряне. Затова всички естетични намеси трябва да се извършват в период на ремисия. Резултатът от пластиката в голяма степен зависи от качеството на заздравяване на раната. А зарастването – от здравето и поведението на пациента.
Вегетарианците например се хранят непълноценно от глесна точка на естествената природа и затова често раната зараства по-бавно. Преди да се ориентират към пластична операция е най-добре те да балансират своето хранене.
Пушачите също попадат в рисковата група, защото в техния организъм е влошена циркулацията на кръвта и тъканите по-лошо се снабдяват с кислород. Добрият специалист в този случай веднага ще назначи допълнително лечение, насочено към намаляване на негативното влияние на тютюна. Той задължително ще предупреди пациента 2 седмици преди операцията да не приема лекарства като аспирин, парацетамол и други подобни, тъй като те намаляват съсирването на кръвта и предизвикват повишено кръвотечение по време на операцията и след нея.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.