zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Преоткритата сила на добрия масаж



Преоткритата сила на добрия масаж

здраве.bg

... шиатсу/ акупресура - друг древен метод, при който масажистът освен дланите си използва за разтриване и натискане на тялото на пациента и своите лакти. Масажът се прави върху тези точки, които се използват в акупунктурата, но не се прилагат игли.

- точков масаж, който се изпълнява по рефлекторните точки на мускулите, които предизвикват болка или непосредствено в определена точка или в областта около нея. Натискът с пръсти дезактивира болезнените точки напълно или намалява усещането за болка.

- дълбок масаж на мускулите – аналогичен на шведския масаж, но по-интензивен. Въздейства на дълбоките слоеве от мускулната тъкан и облекчава силните и хронични болки.

- стоун-масаж (масаж с горещи камъни), при който се използва вулканичен базалт, нагрят до температура 50-65 градуса С. Камъните са поставят върху различни точки от гърба и по този начин топлината ускорява отпускането на мускулите и осигурява висока степен на релаксация.

- рефлексологичен масаж – масаж на рефлекторните точки, разположени по китките на ръцете и стъпалата и свързани с другите части на тялото. Той възстановява мускулните функции без непосредствен масаж на проблемната област. Използва се например за премахването на главоболие.

- тайски масаж - комбинация от масаж и пасивен стретчинг, като се използват класическите пози на йогата, но без усилия от страна на пациента.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.