zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Понякога хроничната умора е генетично заложенаПонякога хроничната умора е генетично заложена

13 юли 2007, здраве.bg

Причината за нея е наистина заложена в гените на някои хора, твърди екип американски учени. Това сензационно заключение е направено от доктор Андрю Лойд, който заедно с своите колегите от Центъра за изследвания на инфекциите и възпаленията в продължение на 12 месеца е направил анализ на над 30 хиляди гени и 6 милиона части с генна информация.
След изучаването на разликите в гените на кръвните образци учените твърдят, че някои от тях оздравява много бързо и притежават добър имунитет, а други имат постинфикциозен синдром, който пречи на възстановяването на организма.
Специалистите са свели получените данни до 35 гени, чиито образци са имали близка корелация с ключовите признаци на разстройството.
Оказва се, че някои от откритите медиатори на кръвта влияят на разпределението на цинка и другите метални йони и така по химичен път при някои хора хроничното чувство за умора всъщност е генетично заложено, съобщава Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    заболявания    
 

more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.