zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

На какво се дължи пролетната отпадналостНа какво се дължи пролетната отпадналост

Психиката също страда от недостига на енергия през пролетта

Авитаминозата е само една от причините за пролетната умора.

здраве.bg

... зрението и предизвикват нервно напрежение. Резкият контраст на яркия екран и обкръжаващия мрак е неблагоприятен за очите, затова не трябва да се гледа телевизия без допълнително осветяване на помещението. След като изключите телевизора, погледайте през прозореца навън, а още по-добре е да се разходите преди сън.

Наднорменото тегло

Известно е, че при пълните хора е преместен центърът на тежестта и е нарушена осанката, което води до бърза умора. Почивката и слушането на тиха музика помагат да се преодолее този проблем, поне за момента.

Витамините

Не забравяйте за приемането на витамините. Те са необходими не само за вътрешните потребности на организма. Витамините са силни окислители и са полезни за обезвреждането на всички оцветители, стабилизатори, ароматизатори и т.н., които постъпват заедно с храната. За задоволяване на потребностите на организма от витамини по принцип е достатъчно ежедневно на вашата трапеза да присъстват 5 различни вида плодове и зеленчуци, най-добре с различен цвят.

И накрая...

Малко и за психиката. Променете цвета на дрехите си. Забравете, че черният цвят ви прави най-елегантни – той няма да ви ободри. Дрехите с червен цвят ще ви заредят с енергия, а синьото и зеленото ще ви изпълнят със спокойствие и безгрижие. Бежовата и светлокафявата гама носят усещане за топлина, доверие и дружелюбие.

И най-главното...

Никаква пролетна умора не е страшна за човека, когато живее в хармония със самия себе си и околния свят. Позитивното отношение към всичко укрепва психиката и зарежда с енергия.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.