zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвременният човек е готов да се откаже от секса?!Стресът, работното напрежение и виртуалното общуване са основните фактори, твърди японско изследване.

19 март 2007, здраве.bg

Човекът от съвременното индустриално общество отдава все по-малко значение на секса и в определен смисъл е готов много често да се откаже от него, за да свърши нещо друго. Това е мнението на екип японски учени.
Почти 40% от населението на Япония през последния месец не са правили нито веднъж секс. А това е с 5% повече в сравнение с данните от подобно допитване, направено преди 2 години: “Това е един доста печален рекорд за страната на фона на постоянно намаляващата раждаемост, макар за семейните хора този показател да е малко по-нисък – 34,6%”.
Според доктор Кунио Китамура, експерт в областта на семейното планиране, цитиран от BBC, причините за отказа от секс са най-вече постоянният стрес и натоварването в работата, а също така постепенното отмиране на навиците за реално общуване, които често се възприемат като ненужни заради развитието на интернет комуникациите.
През миналата година сътрудници от университета в Чикаго изследваха 29 страни и според получените резултати Япония заема предпоследно място по ниво на сексуалното удовлетворение на населението. Само 1/4 от анкетираните японци са заявили, че са доволни от сексуалния си живот.
През 2005 г., проведено по поръчка на производителя на презервативи “Дюрекс”, показа, че японците са занимават със секс средно 45 пъти годишно, а това е над два пъти по-малко от средния показател за планетата – 103 пъти годишно.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.