zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата с лук става все по-популярна



12 март 2007, dieti.info
четете още в dieti.info


В последно време диетата с лук стана една от най-популярните. Тя е елементарна, ефективна, подходяща за закуска, обяд и вечеря.
Тя се базира на неограничената употреба на супа. Супата с лук е подходяща за хора, които страдат от сърце, но за хората с гастрит с повишена киселинност и язва е противопоказна.
Супата се приготвя от лук, зеле, червени чушки, домати и целина. Целината притъпява чувството на глад и притежава диуретично свойство. Останалите компоненти са с отрицателна калоричност и обуславят намаляването на теглото.
За една седмица човек може да отслабне с 4-8 килограма. Това е стрес за всеки организъм и затова тази диета не трябва да се спазва по-често от веднъж на половин година.
Тъй като е противопоказно да се яде само супа, диетата се допълва от други продукти, които трябва да възстановяват енергийните загуби. Тогава загубата на телесна маса възлиза на 3-5 килограма за една седмица.
Задължително всеки ден трябва да се изяждат 3 чинии със супа – за закуска, обяд и вечеря. Супата е вкусна и притъпява чувството за глад. Строго са забранени тестените, млечните изделия и алкохолът. Разрешена е употребата на минерална вода, слаб зелен или черен чай и слабо кафе, но без захар.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    любопитно    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.