zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Птичият грип в Унгария и Великобритания най-вероятно са свързаниВ Русия приеха в болница пациент със симптоми на заболяването.

23 февруари 2007, здраве.bg

Тестовете на вируса на птичия грип, открит в Унгария и Великобритания показват такова сходство, което най-вероятно показва взаимна връзка, заяви представител на британските власти, цитиран от Ройтерс.
Предполага се, че пренасянето е станало по-скоро заради вноса и износа на птици, отколкото в резултат от миграцията на диви пернати.
Преди по-малко от месец в Унгария и Великобритания сред домашни птици почти паралелно бе открит вируса на птичия грип H5N1. В резултат на това само в най-голямата в Европа ферма за пуйси, разположена в южна Англия бяха унищожени над 160 000 пуйки.

Междувременно властите в Русия съобщиха за появата на ново огнище на птичи грип в Подмосковието, както и в района на северен Кавказ.
В Москва в болница е бил приет и пациент със симптоми, наподобяващи тези на заболяването. Все още се очакват резултатите от неговите тестове, съобщи АМИ-ТАСС.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    заболявания    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.