zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Избелването на зъбите става все по-модерно12 февруари 2007, здраве.bg

Не само че все повече хора прибягват до избелване на зъбите, но и в областта може да се очаква в най-скоро време качествен скок. Той ще бъде свързан с появата на избелващи гелове от съвсем ново поколение, съобщава Фредерик Айхмилър, доктор на науките и директор на изследователския център “Пафенбаргер” към Американската стоматологична асоциация, цитиран от Ройтерс.
Специалисти вече са разработили средство за избелване на зъбния емайл, основано на нова формула, в която влизат реминерализиращи зъбите компоненти.
Според Айхмилър това е голямо постижение, тъй като съвременните методи на избелване не са в състояние да предотвратят оголването на порите между зъбите, което води до свръхчувствителност към въздуха, а също към студената и гореща храна и напитки.
С новото поколение гел тези неприятни последствия ще бъдат избегнати. Въпреки, че природата се е погрижила зъбите да се почистват сами с помощта на слюнката, в която се съдържат необходимите минерали, затварящи порите, този процес се извършва твърде бавно и при странична намеса в строежа на зъба (каквато е всяка по-сериозна визита при стоматолог), той не е способен да нормализира състоянието на зъбите след операция.
В новата формула са съдържат същите минерали като в слюнката, но в по-голямо количество, благодарение на което хората ще могат да избелват зъбите си без вредни последствия.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.