zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мутация на вируса на птичия грип установиха в УнгарияВеликобритания взема мерки за унищожаване на огнището в източната част на страната.

5 февруари 2007, здраве.bg

Според данни на Европейската комисия, в Унгария е открита потенциално опасна за човека разновидност на птичия грип. Предстои нейното по-задълбочено изследване в лаборатории на Световната здравна организация, съобщи Маркос Киприану, комисар в ЕС по въпросите за здравеопазването.
Нови огнища на вируса са фиксирани в Япония, Индонезия и Южна Корея. След като в Азърбайджан почина 14-годишно момче от симптоми, наподобяващи болестта, страната също разследва възможното разпространение на вируса сред хората. Официалната зсега диагноза за смъртта на момчето е остро възпаление на белите дробове. Образците от тъканите вече са изпратени за анализ в една от лабораториите на СЗО. Говорителят на Министерството на здравеопазването на Азърбайджан Анар Кадирли съобщи, че в селото и околните местности не са открити случаи на гибел на диви или домашни птици.
След като в източна Великобритания също бе изолиран вирус на птичия грип, бяха взети мерки и започна унищожаването на десетки хиляди домашни птици в района.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    превенция    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.