zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Незначителните симптоми понякога “говорят” за сериозни заболяванияНезначителните симптоми понякога “говорят” за сериозни заболявания

10 възможни зависимости.

здраве.bg

Някои свои неразположения ние приемаме за дреболия и не им обръщаме сериозно внимание, а те със сигурност водят до влошаване на здравословното ни състояние. Редица изследвания доказват, че дори незначителни на пръв поглед симптоми като хълцане и кихане могат да свидетелстват за евентуалната поява на доста опасни заболявания.

1. Симптом: хълцане.
Заболяване: рак на червата
Хълцането винаги се появява неочаквано. Някои специалисти са убедени, че често възникващото и продължително хълцане може да сигнализира за рак на червата. Ако страдате от постоянно хълцане и обичайните методи за борба с него - пиене на вода или задържане на дишането - не ви помогат, задължително потърсете лекарска помощ.

2. Симптом: слабо обоняние
Заболяване: болест на Алцхаймер
Ако полагате големи усилия да почувствате миризмите, то има голяма вероятност да развиете болестта на Алцхаймер. Изследванията показват, че страдащите от тази болест трудно се справят с различаването на различните аромати.

3. Симптом: звън в ушите
Заболяване: депресия
Постоянното звънене в ушите е състояние, известно на медицината. Шведски учени наскоро откриха, че пациентите с подобно нарушение са в по-голяма степен предразположени към психични заболявания като депресия и неврастения.

4. Симптом: отвращение към горчивото
Заболяване: рак на правото черво
Американски изследователи установиха, че хората, които не понасят горчивия вкус, в някои случаи страдат от предракови образувания, наречени полипи. Препоръчва се те да добавят към хранителния си режим продукти, наричани от някои “антиракови”, например броколи.

5. Симптом: неуверена походка
Заболяване:слабоумие
Проблемите с чувството за равновесие са едни от първите признаци за слабоумие. Учени от САЩ са изследвали повече от 2000 души и са установили, че проблеми с равновесието се наблюдават още през ранните стадии на това заболяване. Към признаците на болестта се отнася и слабото ръкостискане.

6. Симптом: хъркане
Заболяване:...

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    изследвания    заболявания    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.