zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се преборим с напълняването през зимата



Как да се преборим с напълняването през зимата

Плуването е спорт без резки натовравания, при който се упражняват всички мускулни групи.

Повече физически упражнения, разходки и спорт, препоръчват специалистите.

здраве.bg

Редовните тренировки и фитнесът са най-доброто оръжие срещу напълняването през зимните месеци. Силовите упражнения способстват за поддържането на нормалната обмяна на веществата. Затова специалистите съветват да се занимаваме с физически упражнения 3 пъти седмично, като особено внимание трябва да се отделя на мускулите на краката - те позволяват да се изгорят повече калории, отколкото другите мускули на тялото. Трябва да се правят и упражнения за сърдечните мускули (приблизително 15 минути по време на всяка тренировка).

“Търсете” слънцето

Старайте се по-често да бъдете на улицата, дори в студено време. Облечете се добре и се разходете - слънчевата светлина ще освежи вашето възприятие, ще повиши настроението ви и ще ви накара с лекота да се откажете от някои вредни за теглото, но така приятни храни като сладките и деликатесите.

В статия, публикувана в списание Shape докторът по медицинските науки Реймон Лам (Raymon W. Lam) твърди:”Дори само 1 час, прекаран навън, отлично повишава настроението и способността ни да избягваме храните, най-често свързвани с увеличаването на теглото”.

Заловете се с нов вид спорт

Карането на ски е отличен начин за изгаряне на излишните калории също като пързалянето с кънки или екстремното ски спускане. Зимните спортове съвместяват полезното с приятното и поддържат добрата форма до пролетта.

Плуването е друг подходящ спорт през зимата. За 1 час плуване се изгарят повече калории, отколкото при бягане или каране на колело.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.