zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За здраве се харчат 6% от брутния вътрешен продукт4 декември 2006, дневник.bg
още новини от дневник.bg


Имитация на преговори по Националния рамков договор нарече случващото се между здравноосигурителната каса и лекарския съюз председателят на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване д-р Илко Семерджиев, цитиран от Дарик радио.
Според Семерджиев още в началото на 2005 г. здравната каса е трябвало да премине към директно закупуване на здравни услуги от лечебните заведения, а здравното министерство да осъществява регулаторна функция в райони, където достъпът е нарушен.
С въвеждането на близо 300 клинични пътеки за различни диагнози съсловната организация практически няма какво повече да договаря, смята бившият здравен министър и първи директор на здравната каса.
В момента за здраве се харчат 6% от брутния вътрешен продукт, но само 4,3% от тях официално, твърди д-р Семерджиев. Според него едно от най-големите предизвикателства пред здравните политици в момента е парите, които се харчат "под масата", да излязат "на светло".

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.