zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Само хора с генетични отклонения боледуват от птичи грип!?9 ноември 2006, здраве.bg

Учени смятат, че някои хора имат генетична предразположеност към заболяването от птичи грип. Според Световната здравна организация ( СЗО) тази все още хипотеза помага да се обясни защо в едни и същи условия едни хора се заразяват от тази инфекция, а други - не, и защо често боледуват цели семейства.
Случаите, при които от птичи грип загиват цели фамилии, свидетелстват за генетическата предразположеност към това заболяване, твърдят експертите на организацията. Най-показателен е случаят в Северна Сомалия, където през май тази година седем души, свързани с кръвно родство, са станали жертва на птичия грип, като при това инфекцията е засегнала само тях.
Засега тази хипотеза най-добре обяснява защо случаите на заболявания и смърт на хората от птичия грип са, както преди, относително редки. От края на 2003 г. от птичи грип в целия свят са се разболяли 256 души. 152 от тях са починали.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.