zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бюджетът за здравеопазване за 2007 г. ще бъде с 26% повече от тази година



1 ноември 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


Бюджетът за здравеопазване за 2007 година ще бъде с 26% повече в сравнение с този за 2006 година. Това съобщи министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По този начин с 30 млн. лева повече ще бъдат увеличени средствата за закупуване на скъпо струващи лекарства. 11 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за спешна медицинска помощ. През следващата година здравната система ще се финансира и от няколко допълнителни източника. “Ще усвоим средства от кохезионния и структурните фондове на ЕС”, каза още Гайдарски. Той допълни, че предстои да се внесе в Министерски съвет и проектосписък, включващ ненужните болнични сгради и имоти, които да бъдат продадени или отдадени на концесия. По този начин здравната система щяла да се дофинансира.
Министър Гайдарски уточни, че точните суми на бюджета за здравеопазване предстои да бъдат гласувани от Народното събрание.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.