zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Вредните вещества в някои храни



Вредните вещества в някои храни

здраве.bg

... образувания, в това число и плесента. Най-често микротоксините се срещат в хранителните продукти, направени от зърнени култури и орехи. Тези вредни вещества могат да са причина за ракови заболявания и цироза на черния дроб, а също за отслабване на имунитета.

- Нитрати
Нитратите не се отнасят към канцерогените, но опитите с животни показват, че нитрозамините, които се формират от нитратите и нитритити в стомаха, водят до появата и развитието на ракови заболявания.
Нитрати обикновено се добавят в месото, за да се удължи срока на годност.
Те могат да се срещнат и в натурални хранителни продукти - в спанака, цвеклото, зърнените култури и ряпата. Тези продукти не трябва да се приемат в големи количества от децата, защото киселинността в техния стомах е по-малка и организмът не може да се справя с голямо количество нитрати.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
деца    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.