zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За жената вниманието и грижите от страна на мъжа са по-важни от сексаЗа жената вниманието и грижите от страна на мъжа са по-важни от секса

здраве.bg

Отношенията с любимия човек за жената означават много повече, отколкото сексът. И мъжете, които не обръщат внимание на дребните неща, важни за жената, могат да я изгубят, твърди публикация в Psychology Today.

Проявата на невнимание от страна на мъжа може да се срещне в най-обичайните битови ситуации като задържането на отваряната врата, подаването на ръка или плащането на сметката в ресторанта.

Данните от проведените анкети показват, че на 91% от жените се харесва, когато мъжът им подава ръка. Мъжете пък с удоволствие проявяват тази елементарна вежливост, макар че 95% от тях твърдят, че го правят не само поради личните си качества на джентълмен, а от желанието да се полюбуват на извивките на фигурата на преставителките на прекрасния пол.

Мнението за плащането на сметките в ресторанта е различно. Само 40% от мъжете смятат за нормално да платят за своята дама и само 22% от жените смятат това за напълно естествено.

Психолозите заявяват, че често мъжете не могат да разберат защо проявата на внимание при подаването на ръка при слизане от автобус или кола означава за жената много повече, отколкото вечерята за тяхна сметка.

За жените най-важна е проявата на внимание и грижа към тях, а за мъжете - чувството за собствена финансова самостоятелност, е заключението на специалистите и тази тенденция се засилва с напредване на възрастта. 42% от хората над 65 години смятат за напълно нормално мъжът да плати в ресторанта за своята дама. На това мнение са само 39% от младите мъже и жени на възраст от 17 до 24 години.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.