zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

И душевната болка може да предизвика сърдечно заболяване



И душевната болка може да предизвика сърдечно заболяване

Още много наглед полезни занимания могат да повлияят негативно на здравето, ако не се спазва мярката.

здраве.bg

Душевната болка и душевните страдания като цяло имат пряко отношение към различни заболявания на сърцето, твърди изследване, проведено в Университета на Тексас (University of Texas) и цитирано от американското научно издание Study of Women`s Health Across the Nation.

Според него например при разведените жени вероятността за развитие на сърдечни заболявания е с 60% по-висока, отколкото при семейните. Това е факт, дори след като бъдат взети предвид другите рискови фактори за поява на този тип заболявания.

Косата

Вероятността за развитие на лимфома е с 26% по-голяма при жените, които всеки месец си боядисват косата, отколкото при тези, които не се боядисват. А за тези, които са започнали на възраст 60-70 години, този показател е 37%. Значение има дори цветът и начинът на боядисване - тъмната боя е най-опасният вариант.

Очите

Възникването на глаукома е свързано с повишаването на вътреочното налягане и при липса на лечение води до слепота. Често това заболяване е свързано с използването на компютър. Хората, които дълго стоят пред екрана, страдат по-често от късогледство или далекогледство. При тези, които страдат от късогледство, има по-голяма вероятност да се развие глаукома. Резултатите от изследванията показват, че пушенето е свързано с дистрофията на жълтото петно на ретината, водеща до загуба на зрението.

Носът

Физическите упражнения са полезни за здравето, но прекомерното увлечение по тях може да отслаби имунната система и да ни направи по-уязвими за инфекциите в горните дихателни пътища. Тежките натоварвания потискат размножаването на белите кръвни клетки, които предпазват организма от заболявания. Специалистите препоръчват физически упражнения с продължителност до 30 минути 3 пъти седмично.

Кожата

Рискът от развитие на рак на кожата се увеличава от слънчевите изгаряния. Най-често меланомата се появява в горната част на гърба - там, където е трудно...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.