zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Водата има памет!6 октомври 2006, здраве.bg

Водата съхранява в своята структура данни за всичко извършващо се около нея, за всички вещества, които тя мие, твърди професор Рустам Рой от Пенсилванския държавен университет (Pennsylvania State University ) в САЩ в статия, публикувана в списание New Scientist. При тези процеси нейният химичен състав не се променя: “Водата се държи като жива субстанция, имаща памет”.

Един от примерите, дадени от професора, е, че през 1956 г. в една от тайните лаборатории в Югоизточна Азия са разработвали оръжие за масово унищожение. Всички участници в заседанието, състояло се в тази лаборатория, след това са попаднали в болница с остро хранително отравяне, а те са консумирали само вода от гарафи на масата.

Този и много други случаи, както и направените изследвания, дават основание на проф. Рой да твърди, че течността е възприела отрицателната енергия на разговорите за оръжието и е станала отровна.

“Молекулярната структура - това е азбука за водата, твърди той. Молекулите Н2О се групират в кластери или асоциати, както ги наричат учените. Кластерите се образуват между ядрата на водорода в едни молекули и като електронни “сгъстявания” около ядрата на кислорода в други молекули. По своята структура водата е конфигурация на кластери, която маже да бъде различна в зависимост от условията, в които се намира. Всеки кластер има 440 000 информационни панели, отговарящи за различните видове взаимодействие с обкръжаващата среда. Това е нервната система на водата, възприемаща всичко, което я заобикаля”.

“Много хора не случайно вярват, че могат да се излекуват от болест след като пият вода от лечебен извор, подчертава още Рой. Тази вода е чиста от влиянията на разнообразните странични вещества”.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.