zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Водата има памет!6 октомври 2006, здраве.bg

Водата съхранява в своята структура данни за всичко извършващо се около нея, за всички вещества, които тя мие, твърди професор Рустам Рой от Пенсилванския държавен университет (Pennsylvania State University ) в САЩ в статия, публикувана в списание New Scientist. При тези процеси нейният химичен състав не се променя: “Водата се държи като жива субстанция, имаща памет”.

Един от примерите, дадени от професора, е, че през 1956 г. в една от тайните лаборатории в Югоизточна Азия са разработвали оръжие за масово унищожение. Всички участници в заседанието, състояло се в тази лаборатория, след това са попаднали в болница с остро хранително отравяне, а те са консумирали само вода от гарафи на масата.

Този и много други случаи, както и направените изследвания, дават основание на проф. Рой да твърди, че течността е възприела отрицателната енергия на разговорите за оръжието и е станала отровна.

“Молекулярната структура - това е азбука за водата, твърди той. Молекулите Н2О се групират в кластери или асоциати, както ги наричат учените. Кластерите се образуват между ядрата на водорода в едни молекули и като електронни “сгъстявания” около ядрата на кислорода в други молекули. По своята структура водата е конфигурация на кластери, която маже да бъде различна в зависимост от условията, в които се намира. Всеки кластер има 440 000 информационни панели, отговарящи за различните видове взаимодействие с обкръжаващата среда. Това е нервната система на водата, възприемаща всичко, което я заобикаля”.

“Много хора не случайно вярват, че могат да се излекуват от болест след като пият вода от лечебен извор, подчертава още Рой. Тази вода е чиста от влиянията на разнообразните странични вещества”.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news

 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Одобрявате ли съществуването на вериги аптеки?
  •  Да - цените в тях по правило са по-ниски.
  •  Не - мисля, че те нямат нищо общо с фармацията, а просто гонят само печалбата.
  •  Не обръщам внимание дали аптеката е част от верига или не - интересува ме само ниската цена.
  •  Винаги търся аптека, в която работи истински фармацевт, а не такъв, превърнал се в обикновен продавач. Търся качествена услуга, а не толкова най-ниска цена.
  •  Този въпрос изобщо не ме вълнува.