zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лекар e осъден условно за подкуп



3 октомври 2006, dnevnik.bg
още новини от dnevnik.bg


Условна присъда от шест месеца получи гинекологът д-р Хасан Алиев от болницата в Златоград, съобщиха магистрати, цитирани от БТА. Той беше заловен през март тази година с белязани пари. Делото в окръжния съд в Смолян е разгледано при закрити врати заради данните от използваните специални разузнавателни средства.
По информация от полицията д-р Алиев е заловен в момент, в който получавал подкуп от 60 лв. Лекарят поискал сумата от пациентка като допълнително плащане за извършен аборт. Докторът се е представил като Мустафа Хасанов, в хода на делото се оказало, че е Хасан Алиев. Според местните жители лекарят бил известен и с двете имена.
От регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) обясниха, че гинекологът е глобен заради установени пропуски, включително и за съставяне на документи с невярно съдържание. Докторът е получил и предупреждение за уволнение. От РЗОК уточниха, че вече няма да сключват договори за работа с провинилия се лекар. Окръжният съд постанови, че Алиев се лишава от правото да упражнява професията си за срок от шест месеца, а една година няма да може да ръководи гинекологично отделение. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    любопитно    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.