zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се предпазим от есенните настинки



Как да се предпазим от есенните настинки

На първо място вземете мерки да засилите имунната система.

здраве.bg

... на имунитета. Закаляването на организма позволява да се избегнат настинките и да се намали чувствителността на организма към тях.

Всекидневните физически упражнения или поне час разходка също закаляват организма. Разбира се, охлаждането на дихателните пътища е сериозен фактор за настинка. Затова на улицата трябва да не дишаме през устата и да се стараем да разговаряме по-малко. Дрехите трябва да бъдат от естествен памук, а не от синтетика и изкуствени влакна. Прибирайки се в къщи, поне за кратко ходете боси - това е отпускане за краката и масаж на всички точки на стъпалата, много от които отговарят за състоянието на носоглътката.

Контрастните водни процедури също са подходящ метод за закаляване. Особено важни са те за краката - трябва да се правят всеки ден в 2 легена с топла вода около 40 градуса и студена - под 30 градуса. Краката се задържат няколко секунди в топлата вода, а след това в студената, като процедурата се повтаря 3-4 пъти.

Поне веднъж седмично взимайте вана с добавена морска сол, екстракт от билки или минерални соли. След това изплакнете тялото с хладка вода от душа.

Не бързайте с лекарствата и ако се вдигнали малко температура. Не забравяйте, че тя е защитен механизъм на организма и лишавайки го от възможността за борба, вие способствате за зачестяването на болестите. Приемайте лекарствени средства за намаляване на температурата, ако термометърът показва над 38 градуса.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    деца    превенция    aлтернативи    лекарства    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.