zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Новият реимбурсен списък ще е в сила до обнародването в Държавен вестник на решението на ВАС, съобщиха от Здравната каса25 септември 2006, здраве.bg

Лекарите ще изписват лекарства по новия реимбурсен списък докато излезе официалното решението на Върховния административен съд в “Държавен вестник”. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса.
На 21 септември състав на Върховния административен съд (ВАС) спря до постановяване на окончателен съдебен акт действието на спорен параграф от Договора за изменение и допълнение на Националния рамков договор между Националната здравноосигурителна каса, Българския лекарски съюз и Съюза на стоматолозите в България за 2006 г. От ВАС съобщиха, че определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Решението подлежи на обнародване в “Държавен вестник” и влиза в сила от деня на обнародването му.
Делото беше образувано по жалба на “Асоциация на българите, боледуващи от астма АББА - дишам свободно” срещу лекарствения списък на НЗОК, който влезе в сила от 1 септември 2006 година.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.