zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Новият реимбурсен списък ще е в сила до обнародването в Държавен вестник на решението на ВАС, съобщиха от Здравната каса



25 септември 2006, здраве.bg

Лекарите ще изписват лекарства по новия реимбурсен списък докато излезе официалното решението на Върховния административен съд в “Държавен вестник”. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса.
На 21 септември състав на Върховния административен съд (ВАС) спря до постановяване на окончателен съдебен акт действието на спорен параграф от Договора за изменение и допълнение на Националния рамков договор между Националната здравноосигурителна каса, Българския лекарски съюз и Съюза на стоматолозите в България за 2006 г. От ВАС съобщиха, че определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Решението подлежи на обнародване в “Държавен вестник” и влиза в сила от деня на обнародването му.
Делото беше образувано по жалба на “Асоциация на българите, боледуващи от астма АББА - дишам свободно” срещу лекарствения списък на НЗОК, който влезе в сила от 1 септември 2006 година.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.