zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

В половината от случаите липосукцията е безполезнаПроцедурата има повече козметичен, отколкото лечебен ефект, смятат американски специаристи в областта.

25 септември 2006, здраве.bg

50% от пациентите с направена липосукция отново натрупат наднормено тегло, посочва статия, основана на изследване, организирано от Американската асоциация на пластичните хирурзи (American Society of
Plastic Surgeons
), и публикувана на техния уебсайт.
Специалистите твърдят, че, за да се постигне стабилен ефект, след липосукция трябва да се спазват определени правила за хранене и физически упражнения.
Лекарите са на мнение, че липосукцията не носи съществена полза за здравето и е предимно козметична процедура – “Оперативното премахване на мазнини под кожата е малко полезна процедура. Истински “опасните мазнини” се крият дълбоко в коремната кухина”.
Учените напомнят, че друг в много случаи по-ефективен метод за лечение на затлъстяването е употребата на храна, богата на целулоза или биоактивни хранителни добавки, обогатени с целулоза и способстващи за нормализирането на обмяната на веществата.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.