zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

200 млн. лева повече ще има за здравеопазване в бюджета за следващата годинаТова заяви днес министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

12 септември 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


Предвижда се за следващата година с около 200 млн. лева да се увеличи бюджетът за здравеопазване. Това каза министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус". Здравният министър обясни, че около сто милиона лева от тях ще бъдат предоставени на Националната здравноосигуритерлна каса за болнична помощ. Останалите сто милиона ще останат в здравното министерство и ще бъдат използвани за изпълнението на националните здравни програми. "С тези пари, които ще вземем допълнително от бюджета, ще можем да създадем още няколко национални програми", каза здравният министър.
Проф. Радослав Гайдарски съобщи, че Министерството на здравеопазването ще обяви допълнителни търгове за скъпоструващи лекарства, които няма да стигнат до края на годината. Той обясни, че имало много медикаменти, но с някои то тях пациентите не желаели да се лекуват. Затова щяло да се наложи да се обявят нови търгове за доставка на други лекарства.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.