zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвременният начин на хранене провокира увеличаване на заболеваемостта



8 септември 2006, здраве.bg

Заболяванията, свързани с употребата на съвременните продукти за хранене, непрекъснато нарастват, твърди изследване, публикувано от интернетсайтът geneticsafety.org.
Според анализа на експертите това на първо място е свързано с подмяната на традиционното за човека хранене с т.нар. система на бързо хранене и приготвяне на продуктите, при което в максимална степен се използват постиженията на съвременната химия и биотехнолии. Развитието на болезнените реакции и хранителните алергии в тази ситуация се предизвиква от еднакви за децата и възрастните фактори.
На второ място като причина авторите на проучването посочват неспособността на целия стомашно-чревен тракт да се справи с “провокациите” на нетрадиционните храни и химическите добавки, съдържащи се в тях.
Съвременният темп на живота, безпорядъка в храненето, рядкото или твърде често хранене водят до нарушаване функциите на стомашно-чревния тракт и поява на най-различни видове разстройства, които водят не само до поява на хранителна алергия, но и на много други сериозни нарушения в здравето на човешкия организъм.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    хранене и диети    изследвания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.