zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Есента е най-подходящият сезон за забременяванеНай-неподходящи за това, според руски учени, са месеците март, април и май.

7 септември 2006, здраве.bg

Периодът от август до септември е най-подходящ за начало на бременността, твърдят руски учени от Московския университет. Основна причина за това според тях е, че през този период женският организъм е най-силен, защото през цялото лято се е хранел по-здравословно и обилно и е натрупал полезни вещества в резерв за зимата.
Отново заради храненето, но този път свързано с липсата на достатъчно прием на пълноценни храни, най-неподходящи за забременяване, руските учени определят месеците от март до май, когато тялото е отслабнало след зимния период и се нуждае от натрупване на енергия.
Според данните от изследването всяка жена е готова във физиологично отношение да стане майка след 18-та си година, но най-подходящ за първа бременност е периодът между 21-та и 25-та й година.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    9 месеца    любопитно    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.