zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 мита за мъжкото здраве и психика



7 мита за мъжкото здраве и психика

Дори там, където изглежда, че има нещо вярно, всъщност обяснението е друго.

здраве.bg

Темата за мъжкото здраве и всичко свързано с него винаги е била по-малко застъпвана отколкото тази за женския пол. Това, разбира се, има своето логично обяснение, което сякаш най-лесно може да бъде дадено, ако бъдат изяснени няколкото основи заблуди за здравето на мъжете, които са станали популярни по една или друга причина.

Мит 1: Мъжете са равнодушни към собственото здраве

Това схващане вероятно се е оформило, защото мъжете рядко говорят за здравословните си проблеми на глас и не пият демонстративно купища таблетки на работното място. Но това не доказва тяхното невнимание към здравето им. Просто разговорите за футбола са по-интересни. Да се оплакваш от здравето си в мъжка компания означава да загубиш авторитета си, а в женска – достойнството и шансовете си.

Всъщност изследванията показват, че около 40% от мъжете сериозно са разтревожени за своето здраве и за здравето на своите близки и приятели.

Мит2: Мъжкият климакс

Не е известно кой е измислил този термин - фармацевтичните фирми или мъжете, чиито възможности с възрастта намаляват, но няма научно потвърждение на този факт. Т.н. андропауза (намаляване на нивото на половите хормони в кръвта) не е тъждествена на женската менопауза.

Съществува още една заблуда - че нивото на сексуалността при мъжете е право пропорционално на нивото на тестостерона в тяхната кръв. В действителност андропаузата и андронедостатъчността не засягат всички мъже. Промените в мъжката полова активност с достигането на зряла възраст се обяснява с други фактори. По-възрастният мъж е по-зависим от времето и здравословното си състояние, пушенето и неправилното хранене. Затова, в зависимост от състоянието на организма, на мъжа му е необходимо повече време за настъпване на ерекцията.

Мит 3: Къде води пътят през стомаха

Всички се шегуват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Ако той яде малко, се предполага, че или е болен или с лош характер и не е известно какво може да се очаква от него.

Този мит...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.