zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Смениха бордовете на директорите на 8 болници



16 декември 2005, здраве.bg

Със заповеди на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски са извършени промени в съветите на директорите на осем лечебни заведения за болнична помощ със 100% държавно участие.
Със заповедите на министър Гайдарски са освободени членовете на съветите на директорите на Многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов", Многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна", София, Многопрофилна болница за активно лечение "Александровска", София, Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина", Варна, Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски", Плевен, Университетска многопрофилна болница за активно лечение, Стара Загора.
Шестте лечебни заведения са сред болниците, в които, поради голямата им задлъжнялост, бяха извършени проверки от Министерството на здравеопазването на дейността и финансовото им състояние. Решенията за смени в съветите на директорите са взети след детайлен анализ на медицинските и финансовите показатели, на причините за задлъжнялостта и възможностите за стабилизиране и развитите на лечебните заведения. Целта е да се постигне по-добро управление на болниците и функционирането им в новите условия през 2006 г.
При освобождаването си членовете на съветите на директорите не са освободени от отговорност.
Министърът на здравеопазването проф. Гайдарски определи със заповеди новите състави на съветите на директорите:
В МБАЛСМ "Пирогов" членове на Съвета на директорите са: д-р Атанас Додов (заместник-министър на здравеопазването), проф. Огнян Хаджийски, проф. Шери Таджер, доц. Димитър Раденовски, доц. Спас Спасков.
В МБАЛ "Царица Йоанна" членове на Съвета на директорите са: Янка Кюркчиева (парламентарен секретар на МЗ), проф. Кунчо Кунев, проф. Никола Григоров, доц. Бойко Коруков, доц. Григорий Неделков.
В МБАЛ "Александровска" Съветът на директорите включва: д-р Матей Матеев (заместник-министър на здравеопазването), проф. Виолета Димитрова, проф. Николай Цанков...

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.