zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изневярата: 4 често срещани оправданияИзневярата: 4 често срещани оправдания

За изневярата - биологичната и психхологическата гледна точка.

здраве.bg

... от семейния живот или стремеж към новото: ”Нима животът ми ще мине без да имам друг освен тази глупачка или глупак?” Често тези съпрузи, независимо от пола, изобщо не стигат до мисълта, че могат да изгубят настоящата си половинка, без да получат нещо в замяна.

Парадоксалното оправдание

Любителите на парадоксите твърдят, че изневерилият партньор под влиянието на чувството си за вина става по-внимателен, загрижен и ласкав към нещастния съпруг/съпруга. А потърпевшата страна, особено ако се досеща за похожденията, подсъзнателно се стреми да изглежда добре и да си възвърне предишната привлекателност.

В действителност, ако си започнал да изневеряваш, е глупаво да чакаш – независимо какво: че твоята половинка бързо ще се разхубави, къщата ще стане по-чиста или яденето по-вкусно. Склонността съм самоусъвършенстване, според данните от различни анкети, се пробужда само при 12-13% от излъганите съпрузи. В останалите случаи вие рискувате да получите силна обида, семеен скандал, искане за развод или просто шамар. А понякога – и всичко на куп.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.