zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Стартира кампанията “Да даряваш е чудесно”



Първата инициатива в рамките на кампанията е в подкрепа на децата със специфични потребности от София, Банско, Тетевен, Казанлък и Плевен.

27 юни 2006, здраве.bg

Стартира дарителската кампания “Да даряваш е чудесно” и първата инициатива в рамките на кампанията - “Вълшебен ден за болно дете”. Инициативата ще набира средства онлайн, по банков път или по ведомост в продължение на два месеца в подкрепа на децата със специфични потребности от София, Банско, Тетевен, Казанлък и Плевен.
Децата със специфични потребности прекарват по голямата част от времето си в домовете си и дневните центрове за рехабилитация. Грижите за тяхното здраве и умствено развитие, които техните родители, възпитатели и рехабилитатори всекидневно полагат не могат да компенсират липсата на пълноценен социален живот.
Макар и различни, те са деца като всички други и имат нужда да се срещат, играят и общуват с връстниците си и света извън наложената им от болестта изолация. Изолация, в която живеят и техните родители.
За децата, които нямат техните проблеми е съвсем естествено да отидат с родителите си на куклен театър, на лунапарк, на цирк или на плувен басейн, да посетят природна или историческа забележителност. Радостта, впечатленията и емоциите от тези толкова важни за детството преживявания, са непознати за децата със специфични потребности.Те остават несподелени и от техните родители.
“Вълшебен ден за болно дете” е дарителска акция, с която ФПББ иска да помогне на тези деца, а и на техните родители да излязат от своята изолация и да споделят игрите и забавленията на всички останали деца.
Пълната информация за кампанията “Да даряваш е чудесно” и дарителската акция “Вълшебен ден за болно дете”, както и възможност да дарите онлайн, по банков път или по ведомост, можете да намерите на www.kampaniata.org.

повече информация за кампанията

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    деца    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.