zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените обичат не само с ушите сиИ двата пола идентифицират еднакво бързо изображенията с еротичен характер, твърдят учени.

19 юни 2006, здраве.bg

Опровергана е най-разпространената сентенция за това, че жените обичат с ушите си. Мъжете, които мислят, че след няколко комплимента, една жена е тяхна, ще трябва да преразгледат своите представи.
Учени от Университета на Вашингтон (University of Washington) са провели специален експеримент и са изяснили как човешкият мозък разпознава еротичните въображения.
Оказва се, че мозъкът ни идентифицира картини с еротично съдържание с 20% по-бързо, отколкото другите изображения.
Получените резултати противоречат на предишните изследвания, които определяха жените като подложени в по-малка степен на въздействието на изображения от еротичен характер в сравнение с мъжете. Възбудата в главния мозък на участничките в експеримента не се е различавала по сила от аналогичните реакции на мъжете.
Изследователите са установили, че в обработването на визуалната информация от еротичен характер участват особени зони от кората на главния мозък, които не се активират при опознаването на други изображения. Точното местонахождение на тези зони все още не е установено от учените. Те предполагат, че това са определени участъци в префронталната кора.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.