zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Известен учен се обяви за свободен достъп до някои психотропни препаратиДейвид Кинг заяви подкрепата си за т.нар. “козметична неврология”.

11 юни 2006, здраве.bg

След 20 години приложението на психотропните препарати за възстановяване на работоспособността и стимулирането на работата на мозъка ще стане разпространено явление, заяви на заседание на британския кабинет главният научен съветник на правителството на Дейвид Кинг, съобщи Би Би Си.
Според него, възстановителните психотропни препарати са способни съществено да повишат качеството на живот, затова свободен достъп до тях трябва да получат и гражданите, които нямат медицински доказан проблем с психичното здраве. Той подчерта, че стимулаторите от новото поколение са способни да извършат прелом в лечението на психичните разстройства и наркотичната зависимост.
Докладът на Дейвид Кинг има принос за обществената кампания за отменяне на ограниченията за използване на ноотропните препарати с цел повишаване на работоспособността и устойчивостта на стрес. В последно време тази практика получи названието “козметична неврология”.
Редица лекарства, първоначално използвани само за лечението на психически разстройства и депресии, днес са широко разпространени във всички европейски страни и САЩ и се използват за преодоляване на състояния, за които самите медикаменти не са били разработени.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    превенция    любопитно    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.