zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 храни, които не вредят на нито една диета



8 храни, които не вредят на нито една диета

Малко неочаквано сред тях са шоколадът, говеждото месо и кашкавалът.

здраве.bg

Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на продукта т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да си разнообразите менюто:

1. Супите са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ви се иска просто да похапнете. Обърнете внимание на пилешките, зеленчуковите бульони и на доматените супи.

2. Натуралният шоколад съдържа полезните за сърдечно-съдовата система манган и флавоноиди, които притежават ясно изразено антиоксидантно действие. Натуралният шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка, но трябва да се употребява в умерени количества, за да не навреди на фигурата.

3. Кашкавалът отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини. Не трябва да се забравя обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го употребяваме, без да вредим на фигурата си, той може да се комбинира с ябълка – така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

4. Говеждото месо съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Освен това то не е мазно. Главното правило е да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.

5. Нарът може да бъде определен като плод №1 в борбата със свободните радикали, а освен това има много приятен вкус. Може да се употребява и под формата на сок.

6. Физалис. Това растение е роднина на известните ни домати, но е много по-малко по размер, има жълтозелен цвят и притежава кисел вкус и особен аромат. Може да се добавя към салати или да се яде отделно. От него варят и сладко.

7 и 8. Орехите и различните видове семена утоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребяват по около 1/3 чаша 4 пъти седмично или в по-малко количество, но по-често. Подходящи са както лещниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.