zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изследване подкрепя теория за рака от преди векНю Хейвън, 13 декември 2005, ЮПИ

Проучване в Университета Йейл предизвика изследователите-онколози с твърдението, че хибридизацията на туморните клетки с бели кръвни телца, е главната причина за раковите метастази.
“Раковите клетки проявяват забележителен брой свойства, които обикновено се свързват с белите кръвни телца, известни още като макрофаги, включително и способността да мигрират до лимфните възли и далечни органи. Нашето изследване показва, че те правят това чрез хибридизация с макрофагите” – казват авторите на изследването.
Идеята за хибридизацията на белите кръвни телца с туморните клетки не е нова – още в началото на 20 в. германският патолог Ото Айхел изказва предположението, че метастазите се образуват от слели се с макрофаги ракови клетки.
Макрофагите са сред най-мобилните клетки в човешкото тяло. Асимилирайки способността на макрофага за движение, хибридът е вече много по-различен от оригиналната ракова клетка. Той е способен да мигрира от първоначалното място на образуване на тумора и да се настани в други части на тялото, като размножаването на клетките продължава.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.