zdrave.bg
Главоболие
»лечение
лечениеОсвен чрез приемане на предписани или препоръчвани за главоболието медикаменти, състоянието, както и вероятността от последващи кризи, се повлиява добре от намаляване и желателно спиране употребата на алкохол и цигари, повече спокойствие и почивка/сън.

Като правило всички типове главоболие, които не се окажат свързани с по-сериозен здравословен проблем, се повлияват положително от повечето най-разпространени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства като
• ацетилсалицилова киселина (аспирин),
• парацетамол,
• метамизол (аналгин),
• ибупрофен.

Сред нефармакологичните начини за облекчаване на състоянието трябва да се отбележат различните начини на автотренинг и релаксиране, акупунктура и физиотерапия, чрез които може да се облекчат значително (и като сила и като честота и продължителност) много от проявите на главоболието.

За щастие главоболието в повечето случаи е безобидно (т.е. не е причина за притеснения у страдащия), но всяко новопоявило се такова, особено съпроводено от допълнителни смущения в здравословното състояние, е препоръчително да бъде консултирано с лекар.




следва: диагнозата

 
изпишете търсеното на латиница
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.