zdrave.bg
Болката
»мускулно-скелетни болки
мускулно-скелетни болки... и ставните съчленения между тях също има изразена болезненост в областта. Радикулитните болки се причиняват от притискане на коренчетата на нервите, излизащи от гръбначния стълб. Те се характеризират с разпространение по хода на нерва, който е засегнат – например исшиадични болки по задната част на крака в резултат на притискане на коренчето на исшиадичния нерв. Подобен характер имат и болките при дископатия.

За лечението на мускулно-скелетните болки е важно да се установи основното заболяване и да се предприеме съответното специфично лечение. Независимо от това болковият симптом се повлиява добре от НСПВС с мощно аналгетично и противовъзпалително действие.
При сериозните и тежки форми на артрит (при автоимунните съединително-тъканни болести, в т.ч. и ревматоидния артрит) се използват и други специфични медикаменти.
При дегенеративните костни и ставни заболявания, освен НСПВС, с цел облекчаване на болката, в употреба влизат и много други препарати, подобряващи костната и ставна трофика и подпомагащи костния и ставен метаболизъм.

 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.