zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Аюрведа за лятото



Аюрведа за лятото

Лесни аюрведични съвети за добро здраве през летните месеци.

здраве.bg

Прекрасните летни дни отново са тук и със затоплянето на времето винаги е добре да си припомните някои сезонни аюрведични съвети. Лятото е сезонът на Питта - с многото слънце, огряващо атмосферата, както и паважа. Когато температурите започнат да се покачват и започнете да се приготвяте за лятната ваканция, имайте предвид няколко неща, свързани с вашата доша.

Вата

За много хора лятото е сезонът за пътувания и за опити да натрупат възможно най-много преживявания на открито преди да стане време отново за работа на закрито, когато времето захладнее и настъпи есента.

Ако сте от конституцията на Вата, е много важно да запомните, че твърде многото пътувания могат да ви накарат да отлетите далеч от реалността. През повечето дни едва докосвате с крака земята и прекомерното пътуване може да ви превърне в балон с хелий в хлъзгавите пръсти на петгодишно дете. Има само една малка връзка между вас и пълното отлитане в космоса.

Това означава ли, че не можете да отидете на пътешествие със семейството си? Не, но е чудесно извинение, ако това семейно пътуване включва посещението на много роднини, което ви кара да се зачудите дали половинката ви не е осиновена. Разбира се, можете да пътувате и да се наслаждавате на преживяването, просто не прекалявайте.

Ваканцията трябва да е отпускаща, затова не забравяйте да си почивате вместо да разграфите времето си за безброй дейности в опита да извлечете всичко възможно от вложените във ваканцията средства. Отидете на масаж или просто седнете и се насладете на пейзажа вместо да скачате с парапланер или да тичате с бикове. (Имайте предвид, че тичането с бикове не е препоръчително за който и да е тип доша.)

Не забравяйте да се храните добре. Не забравяйте да се наспивате. Не забравяйте да се върнете на земята, когато всичко свърши. Вярвате или не, има хора, които се радват да ви има тук долу.

Питта

Има време от годината, когато вашите Питта приятели започват да се оплакват колко е горещо на всеки пет минути....

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.